Korte Leidsedwarsstraat 49,1017 PW Amsterdam

THE WATERHOLE IS EEN LIVE MUSIC BAR IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM MET ALLE POPULAIRE MUZIEKSTIJLEN IN EEN AFWISSELEND PROGRAMMA

Sun 17 Feb
Waterhole Sundays
Minder details
20:00-23:00 Derrick-EE ft. Royal Roots Band - Reggae

Reggae

Derrick-EE ft. Royal Roots Band

Ze zijn bekend van hun jaarlijkse tour als The Rootsriders (tribute to bob marley), maar The Royal Rootsband is ook al ruim 8 jaar de begeleidingsband van diverse (inter)nationale artiesten.

Nu met Derrick Dee!

Bekijk video
23:30-02:30 Morgan - Disco, Party!

Disco, Party!

Morgan

Morgan is een energieke party-/coverband die uw feest tot een absoluut hoogtepunt kan brengen.
De standaard bezetting van 6 personen kan uitgebreid worden met een blazerssectie van maarliefst 4 personen. Dit zorgt voor een show die muzikaal en vooral dansbaar is. Een show die u en uw gezelschap niet snel zullen vergeten!

De genres waarin Morgan uitblinkt zijn disco, funk en pop. De nadruk van het repertoire ligt op nummers uit de jaren 70 en 80 met hier en daar een knipoog naar hits van nu zoals bijvoorbeeld Treasure van Bruno Mars.

Bezoek website
Bekijk video
Mon 18 Feb
Monday Indie NIghts
Minder details
20:00-23:30 Jon Roniger & the Good for Nothing Band - Funk, Swing

Funk, Swing

Jon Roniger & the Good for Nothing Band

Jon Roniger and The Good For Nothin’ Band proudly plays all original grease slicked, jazz licked, blues-rock, singer/songwriter music that draws wayward wanderers from the streets and pulls them to the dance floor. In only two years since the band’s inception, they boast a host of local residencies on the highly competitive New Orleans music scene. The band consists of Jon Roniger (singer/songwriter, guitar), Adam Everett (drums), Evan Paydon (bass), Russell Ramirez (trombone, vocal), and Jon Bauer (trumpet, vocal). For 200+ shows a year, Jon Roniger and The Good For Nothin’ Band tour nationally and internationally. "Maniac World", their first LP garnered rave reviews. "New Orleans based five piece The Good for Nothin’ Band practically crackle with chops on each cut." (Lydia Hillenburg, Vents Magazine). "There’s something to satisfy every sensibility. This is an outfit with a boundless future." (Michael Saulman, Gashouse Radio). Their sophomore effort "Second Shot" is due out in November 2017 and already has local festivals, venues, press and listeners begging for a taste.

Bezoek website
Bekijk video
23:45-01:30 Daniel & friends - Funkrock

Funkrock

Daniel & friends

Drummer Daniel Camacho verzamelt zijn muzikale vrienden voor een show met de beste Funk-, Rock- en Soulhits.

Tue 19 Feb
Waterhole Jam met Rene Kipuw
Minder details
20:30-01:30 Waterhole Jam met Rene Kipuw - All genres

All genres

Waterhole Jam met Rene Kipuw

Bezoek website
Bekijk video
Wed 20 Feb
Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night
Minder details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 21 Feb
Thursday 80's-now
Minder details
20:00-22:00 Elke Tiel - Acoustic Pop

Acoustic Pop

Elke Tiel

Bezoek website
Bekijk video
22:30-02:30 El Toro - Boogaloo, Latin, Pop, Rock

Boogaloo, Latin, Pop, Rock

El Toro

El Toro is een nieuw project bestaande uit muzikanten uit onze lokale Amsterdamse muziekscene. Met Felipe Castro op Sax, Federico Olivares op Gitaar & Vocals, Gregorio op Bass, en Marco Toro op Drums weet dit team hoe je een publiek moet entertainen. Op de setlijst staat een arsenaal aan pophits van nu én vroeger, maar ook Latin Boogaloo, Funk en alle andere stijlen die je aan het dansen zullen krijgen!

Fri 22 Feb
Friday Night Rock Night
Minder details
21:00-22:30 Koeks & friend - Acoustic Pop, Rock

Acoustic Pop, Rock

Koeks & friend

De perfecte manier om de avond te beginnen: Koeks, een onmiskenbaar Amsterdamse artiest die welbekende rocksongs akoestisch covert zal je in precies de juiste stemming brengen.

Arjen Koeks heeft met zijn band Spit al menig keer opgetreden in The Waterhole. Sterker nog, deze befaamde coverband is al jaren een van de favorieten van de frequente bezoeker. Daarnaast komt er steevast een vaste schare fans het Amsterdamse collectief bewonderen. Vanavond neemt hij echter wat gas terug.

Bekijk video
23:00-03:30 Twenty Sicks - Customized Rock n' Roll

Customized Rock n' Roll

Twenty Sicks

Zwarte cross, 3FM, Paaspop...het trio Twenty Sicks struint alle Nederlandse podia af met hun energieke show. Van meezingers uit de sixties tot recente klassiekers, Twenty Sicks geeft een eigenwijze swing aan ieder nummer. Contrabas, gitaar en drums, meer heb je niet nodig!

Bezoek website
Bekijk video
Toon meer gigs