Korte Leidsedwarsstraat 49,1017 PW Amsterdam

THE WATERHOLE IS EEN LIVE MUSIC BAR IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM MET ALLE POPULAIRE MUZIEKSTIJLEN IN EEN AFWISSELEND PROGRAMMA

Oh, en je kunt ook eten bij tap&dine op de eerste verdieping

Mon 10 Dec
Monday Indie NIghts
Minder details
20:00-21:00 New Bliss - Pop, Rock

Pop, Rock

New Bliss

New Bliss is een Nederlands Alternative Pop/Rock trio met eigen werk. De band bestaat uit Renske en haar tweelingbroers Jelle en Jochem. Momenteel studeren alle bandleden aan een muziekopleiding (Rockcity Institude Eindhoven & Conservatorium van Amsterdam). Jelle (Drums) en Jochem (Bass) vormen de ritmesectie van de band. Dat deze tweeling op elkaar ingespeeld is, behoeft geen uitleg. Renske neemt de gitaar en zang voor haar rekening. Podiumervaring heeft de band tot in extremen. Op 20 maart 2018 stond frontvrouw Renske samen met de Amerikaanse band 30 Seconds to Mars in de Ziggo Dome voor 17.000 man. (#3fmguitargod)

Bezoek website
Bekijk video
21:30-23:15 Black Olives (UK) - Rock

Rock

Black Olives (UK)

BLACK OLIVES formed in London in 2002 headlining for the QUEENS GOLDEN JUBILEE on 2nd and 3rd of June 2002 at TIN PAN ALLEY JUBILEE STREET PARTY, supported by BBC Music Live. The band also played for the Mathew Street Festivals 2002 & 2003 and other venues across London and beyond.

On 24th of October 2017, Black Olives supported an acoustic/unplugged show of the world-famous reggae artist, Joss Stone, at the Philharmonic Hall in Chisinau, Moldova. The band opened the evening with a set of stripped down versions of their most popular songs from all 3 albums: THIS TIME AGAIN, NOT A BAD THING, ELECTRIC FACE, THOSE GONE DAYS, HOW LONG, DAY BEFORE TOMORROW, SOONER OR LATER.

Bezoek website
Bekijk video
23:30-01:45 De Wallen (SAf) - Rock

Rock

De Wallen (SAf)

Dirty. Sexy. De Wallen. The band takes its name from the infamous red light district in Amsterdam. Sex, drugs and Rock & Roll.

Their music is influenced by a huge variety of genres and they incorporate it all to form their signature sound. Fast paced, dirty and loud as hell!

Those who have not yet seen these boys in action keep your eyes and ears open. They’re sure to be heading to a stage near you. Rock it baby.

Bezoek website
Bekijk video
Tue 11 Dec
Waterhole Jam met Rene Kipuw
Minder details
20:30-01:30 Waterhole Jam met Rene Kipuw - All genres

All genres

Waterhole Jam met Rene Kipuw

Bezoek website
Bekijk video
Wed 12 Dec
Jesse's Rock n' Roll Jam Night
Minder details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 13 Dec
Thursday 80's - now
Minder details
20:00-23:00 Soulquake! - 60's Soul

60's Soul

Soulquake!

SOULQUAKE! brengt stampende Sixties Soul en rauwe Gospelblues. Deze energieke formatie brengt de klassiekers van Otis, Wilson, Etta en Aretha overal tot een kookpunt. De formule van al die Soul Classics met een swingend SOULQUAKE!-sausje heeft overal hetzelfde effect: stil zitten is geen optie, gedanst moet er worden! De 9-koppige band bestaat uit een dampende ritmesectie gecombineerd met blazers, backingladies en powerhouse leadzang.

Bezoek website
Bekijk video
23:30-02:30 To be announced

To be announced

Fri 14 Dec
Friday Night Rock Night
Minder details
20:00-23:00 Zombie Eaters - Rock

Rock

Zombie Eaters

Wat ooit begon als gelegenheidsformatie is nu uitgegroeid tot een volwaardige coverband. En waar het repertoire ooit alleen werk van Faith No More besloeg, is nu een coherente, doch uiteenlopende collectie classic rocksongs.

Het vijftal heeft de setlist laten aansluiten op de wensen van het publiek. De groep speelt nummers van ruim drie decennia aan rock. Zo hoor je Billy Idol en Deep Purple voorbij horen komen, maar ook helden van de jaren negentig, als Lenny Kravitz, Metallica, The Red Hot Chilli Peppers en Rage Against The Machine. Natuurlijk is het repertoire up-to-date en prijken ook moderne nummers van bands als Queens Of The Stone Age, Wolfmother en Volbeat op de setlist. Met een arsenaal aan klassiekers als deze komt iedere rocker aan zijn trekken!

Bekijk video
23:30-03:30 To be announced

To be announced

Sat 15 Dec
Waterhole Rock NIght
Minder details
20:00-23:00 De Grens - Rock

Rock

De Grens

Sinds 2013 speelt De Grens pop- en rockcovers in de breedste zin van het woord. De Nijmeegse formatie speelt nummers van helden als Herman Brood, Lenny Kravitz, Rage Against The Machine en Pearl Jam. Maar ook modernere rock van The Queens Of The Stone Age, The Black Keys, Coldplay en Muse komen voorbij.

De Grens is vernoemd naar de oefenruimte van de groep, gevestigd in Kranenburg, op de Nederlands-Duitse grens. De formatie bestaat uit Frank Heijster (leadzang), Hans Meijer (gitaar, zang), Pieter de Swart (bas), Eduardo Rodriguez (leadgitaar) en Sander Stoel (drums). De mannen hebben in hun prille bestaan al een geweldige tour door Duitsland op hun naam staan. Afzonderlijk hebben de bandleden hun strepen verdiend in verschillende formaties, waarin ze een ervaring hebben opgedaan in verschillende stijlen.

Bezoek website
Bekijk video
23:30-03:30 Local Boyzz - Partyrock

Partyrock

Local Boyzz

THE LOCAL BOYZZ is een explosief energieke, dynamische en flexibele partyband die weten hoe ze een feestje moeten maken, het publiek op hun hand krijgen en zullen niet stoppen totdat iedereen het gevoel heeft gekregen onderdeel van hun show te zijn geweest.
In hoog tempo vuurt de band een aaneenschakeling van nummer 1 hits vanuit de prehistorie tot nu op je af. Spice Girls, Bon Jovi, Ghostbusters, Europe, AC/DC, Dirty Disney en zelf Backstreet Boys, garanderen dat iedereen komt dansen, wil meezingen en blijft kijken, want in hun feestwereld vol mooie babes, glamour en Rock’n Roll valt heel wat te zien.

Volledig uitgedost in 80’s Glammrock-style met strakke leggings betreden zij het podium en bij grotere shows worden zelfs de ‘schaars geklede’ danseressen uit hun slaapkamers gehaald! Op menig festival, lokale feesttent, regionaal dorpsfeest, studentenfeest en hockeyfeest laat de band dan ook een spoor van intense oorgasmes achter. Worden deze vier ontzettend sexy en ongeremde projectielen losgelaten op een podium…
Mis ze niet, want zij missen nooit

Bezoek website
Bekijk video
Toon meer gigs