Korte Leidsedwarsstraat 49,1017 PW Amsterdam

Agenda

Tue 13 Nov
Waterhole Jam met Rene Kipuw
Meer details
20:30-01:30 Waterhole Jam met Rene Kipuw - All genres

All genres

Waterhole Jam met Rene Kipuw

Bezoek website
Bekijk video
Wed 14 Nov
Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night
Meer details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 15 Nov
Thursday 80's-now
Meer details
20:00-22:00 Steven de Geus Power Trio - Funk, Pop, Soul

Funk, Pop, Soul

Steven de Geus Power Trio

22:30-02:30 Rosita Loth & the Travel Light band - Dance, Funk, Pop

Dance, Funk, Pop

Rosita Loth & the Travel Light band


Rosita Loth & The Travel Light Band is een Coverband die verschillende stylen laat horen op hun eigen manier. Een garantie voor een muzikale top avond!

Bezoek website
Bekijk video
Fri 16 Nov
Friday Night Rock Night
Meer details
20:00-23:00 Common Royals - Pop, Rock

Pop, Rock

Common Royals

Common Royals is een pop/rockband die zich richt op pakkende rockcovers. Denk aan bands als The Foo Fighters, Wolfmother en AC/DC, maar ook covers van Melissa Etheridge en Skunk Anansie worden niet geschuwd. Kortom Common Royals staat voor een avond rock met passie!

Common Royals is begonnen als een samenwerking tussen Peter Kattenburg en Paul Franken. Snel werd duidelijk dat deze samenwerking smaakte naar meer. Dit resulteerde in een zoektocht naar goede muzikanten om de band de kwaliteit te geven die zij verdient. Met Marieke van Zwieten heeft Common Royals een dijk van een zangeres aangetrokken, die van alle markten thuis is. Na wat wisselingen op de wacht ligt de ritmesectie in handen van Martijn van Eeden en oud gediende Paul Franken. Om meer body aan het geheel te geven is een tweede gitarist aangetrokken in de vorm van Joost Hofstede en heeft de band haar huidige vorm gevonden.

Bekijk video
23:30-03:30 Altitude - Pop, Rock

Pop, Rock

Altitude

Hij is nog een jongeman, maar de getalenteerde Braziliaanse singer-songwriter en componist Andrew Laureth is al meer dan twaalf jaar bezig als professionele artiest.

Laureth heeft zijn loopbaan stapsgewijs opgebouwd. Het avontuur begon in 2003, met zijn eerste band Sixth Command. De volgende stap zette hij met A(L)titude, een Braziliaanse groep, die niet alleen toerde in Brazilië, maar de oversteek maakte naar Europa. Na twee studioalbums en een hectisch tourschema, dat hen voerde langs Portugese, Britse, Italiaanse en Nederlandse podia, was het tijd om op eigen benen te staan. Zijn solodebuut verscheen in 2011 met So Much More. In 2014 bracht hij in samenwerking met de Amerikaanse producer Michael Binder zijn tweede plaat Windows Of The Soul uit. Tijdens de bijbehorende tour pakt Laureth uit met niet alleen twee albums aan eigen materiaal, maar ook Braziliaanse klassiekers. Andrew Laureth is hard bezig om een grote naam te worden. Nu nog te zien in de intieme setting van The Waterhole!

Bezoek website
Bekijk video
Sat 17 Nov
Waterhole Rock Night
Meer details
20:00-22:00 The Sundown - Rock

Rock

The Sundown

Ooit opgericht door twee vrienden die samen muziek wilden maken, is The Sundown uitgegroeid tot een serieuze band met grote ambities.

Met vier ervaren muzikanten en een enorme passie voor muziek wordt er dagelijks aan de weg getimmerd om beter te worden. The Sundown speelt een combinatie van rock, blues en pop. Met zowel oude als nieuwe covers in geheel nieuwe stijl en eigen werk, is een professioneel en entertainend optreden verzekerd! Ondertussen treed The Sundown regelmatig op in Amsterdam en omgeving. Ook wordt er hard gewerkt aan het eerste album.

22:30-03:30 Waste - 90's Rock

90's Rock

Waste

Jaren negentig stadionrock zoals je zelden zult horen. De Amsterdamse coverband Waste neemt al bijna vijftien jaar iedereen mee terug naar de hoogtijdagen van Guns N’ Roses, Radiohead en Metallica.

Maar niet alleen deze iconen zijn terug te vinden in het ruime repertoire van het viertal. Ook U2, The White Stripes, The Red Hot Chilli Peppers en Lenny Kravitz prijken op de epische setlist. De band werd gevormd door een groep vrienden, die in de Amsterdamse oefenruimtes van de Rock Supplies een wekelijkse jamsessie organiseerde. Tegenwoordig zijn zanger / gitarist Ramon van Loon, leadgitarist Onno Postma, bassist Peter van der Linden en drummer Charles Doornbosch regelmatig op podia in Amsterdam en de wijde omtrek te bewonderen. De formatie maakte furore door in 2005 en 2006 de finale van de gerenommeerde Clash of the Coverbands te halen.

Bezoek website
Bekijk video
Sun 18 Nov
Waterhole Sundays
Meer details
20:00-22:00 Deksels! - Disco, Funk, Soul

Disco, Funk, Soul

Deksels!

Soul-, funk- en discoband DEKSELS! speelt sinds 2014 door heel Nederland. Deze coverband is opgericht door en bestaat uit jonge, maar ervaren mensen uit de Delftse soulwereld. Van pompende disco tot groovy soul, zoals muziek van Earth, Wind & Fire, Prince en Kool and the Gang, DEKSELS! zorgt voor een opzwepende sfeer. Her en der zwerft zelfs een verdwaalde ballad door het repertoire. De band is energiek, gezellig en bovenal swingend. Stilstaan is geen optie!

Bezoek website
Bekijk video
22:30-02:30 2hot2funk - Funk, Pop, Rock

Funk, Pop, Rock

2hot2funk

2Hot2Funk is een samenwerking van vier sessiemuzikanten die veel hebben samengespeeld in Amsterdam en omstreken. Met dit project houden ze het funkgehalte hoog, met veel ruimte voor klassiekers.

Frontman Gregorio ‘Gregosaurus-Rex’ Rangel is bassist van de notoire Amsterdamse band Mosquito, de Venezolaanse metalband Laberinto en vele andere groepen. In de 2hot2funk-formatie neemt hij voor de verandering de leadzang voor zijn rekening. Santanico-frontman Marco Toro, een van de beste drummers die je in Amsterdam zult vinden, completeert samen met Gregorio de ritmesectie. Marcos Gomez draagt zijn steentje bij op zowel toetsen als zang, en de leadgitaar wordt verzorgd door niemand minder dan Pablo Minolli, de ex-gitarist van oa Laberinto, Ali B en Brainpower. Een eclectisch all-star-collectief met een breed arsenaal aan materiaal: classic rock, reggae en soul worden allemaal met een dikke funklaag gelardeerd.

Bekijk video
Mon 19 Nov
Monday Indie NIghts
Meer details
20:00-21:00 Callum Gardner (UK) - Acoustic Pop

Acoustic Pop

Callum Gardner (UK)

Drawing influence from blues, jazz and soul 23 year old singer songwriter and multi instrumentalist Callum Gardner has been paving his way as an independent artist over the last three years. Having performed over 100 shows in the capital, Callum has his own sound. Backed by a fabulous rhythm section and intricate arrangements his growling vocals, perceptive lyrics and grooving guitar lines will take your breath away.'

“Great fans here at Success Express, Callum is not just a talented and original songwriter with interesting jazzy chords and thoughtful lyrical content but he stands out above so many solo artists in being a truly accomplished musician.” - Lorraine Solomons, Success Express Music

Bezoek website
Bekijk video
21:15-22:15 Blair Jollands (NS) - Acoustic Soul, Pop

Acoustic Soul, Pop

Blair Jollands (NS)

Blair Jollands is a compelling singer-songwriter with a 'country and eastern' sound. His compositions are cinematic in scope and call to mind aspects of Nick Cave's songwriting, Bowie's sound and Beck at his heartbroken best. As well as an ear for lush instrumentation, Jollands brings his award-winning sound design skills to his music, incorporating found sounds and samples into his productions. He has previously collaborated with Boy George and The Strokes producer Gordon Raphael, and released albums under his alter ego El Hula. Now, Jollands is preparing to release his most sincere and spellbinding album to date '7 Blood' with releasing a new song every month.

Bezoek website
Bekijk video
22:30-23:15 Yasgur - 60's/70's Pop

60's/70's Pop

Yasgur

De populaire muziek uit de jaren 60/70 staan centraal bij deze band en dat spat er van alle kanten af. Met openhartige songs die je doen denken aan Crosby, Stills & Nash en Jackson Browne laten ze zien waarom deze muziek de tand des tijds doorstaat.

Bekijk video
23:30-01:30 Original Bands - Eigen werk

Original Bands - Eigen werk

Tue 20 Nov
Waterhole Jam met Rene Kipuw
Meer details
20:30-01:30 Waterhole Jam met Rene Kipuw - All genres

All genres

Waterhole Jam met Rene Kipuw

Bezoek website
Bekijk video
Wed 21 Nov
Jesse's Rock n' Roll Jam Night
Meer details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 22 Nov
Thursday 80's-now
Meer details
20:00-22:00 2mf - Allround Party!

Allround Party!

2mf

2MF Coverband is een veel gevraagde bruiloft– en feestband. Al ruim 15 jaar spelen zij met veel plezier door het hele land.
2MF bestaat uit 7 enthousiaste muzikanten, inclusief een leadzangeres, leadzanger en saxofonist. Het doel is ieder feest spetterend en onvergetelijk te maken, waarbij alle zorgen uit handen worden genomen.
De band speelt alles van moderne hits tot de echte klassiekers! Naast de standaard instrumenten maakt 2mf ook gebruik van elektronische dance beats, alles om er een gevarieerd en knallend feest van te maken!

Bezoek website
Bekijk video
22:30-02:30 Rayn & the flavours of Soul - Funk, Soul

Funk, Soul

Rayn & the flavours of Soul

Rayn Bechoe is een soulman pur sang. Zijn unieke, doch herkenbare soul gaat gepaard van een fluwelen stemgeluid. Hij toerde al door heel Nederland en bracht zijn muziek ook over de grens, naar Italië, Zwitserland en Japan.

En dat was allemaal te danken aan zijn goed ontvangen debuutplaat A Creation From The Soul. Het album werd in 2014 opgevolgd door de EP Smile, waarbij topproducers Rekesh Dukaloo en Eastar achter de knoppen zaten. Op de EP experimenteert de zanger en toetsenist met andere stijlen, zoals dancehall, funk en reggae. In 2016 zal zijn tweede langspeler het levenslicht zien. Met Back II Business zal Rayn alle facetten van soul afvinken, van ballads tot dansvloerknallers. Zijn band bestaat de beste muzikanten die een soulzanger zich kan wensen.

Bezoek website
Bekijk video