Korte Leidsedwarsstraat 49,1017 PW Amsterdam

THE WATERHOLE IS EEN LIVE MUSIC BAR IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM MET ALLE POPULAIRE MUZIEKSTIJLEN IN EEN AFWISSELEND PROGRAMMA

Oh, en je kunt ook eten bij tap&dine op de eerste verdieping

Wed 23 May
Jesse's Rock n' Roll Jam Night
Minder details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 24 May
Thursday 80's-00's
Minder details
18:30-21:00 Particolare-student Bands

Particolare-student Bands

21:15-23:00 Chris & friends - Acoustic Soul, Pop

Acoustic Soul, Pop

Chris & friends

Chris & Friends is een akoestisch duo dat nooit hetzelfde is. Leadzanger Christian neemt bij elk optreden een muzikant mee, waarmee hij bekende en minder bekende liedjes zingt! Eén ding staat altijd centraal en dat is het publiek! Van krachtige powerballads naar swingende up-temposongs waarbij de voetjes van de vloer gaan!

Bekijk video
23:30-02:30 Rosita Loth & the Travel Light band - Dance, Funk, Pop

Dance, Funk, Pop

Rosita Loth & the Travel Light band


Rosita Loth & The Travel Light Band is een Coverband die verschillende stylen laat horen op hun eigen manier. Een garantie voor een muzikale top avond!

Bezoek website
Bekijk video
Fri 25 May
Friday Night Rock Night
Minder details
20:00-23:00 Common Royals - Pop, Rock

Pop, Rock

Common Royals

Common Royals is een pop/rockband die zich richt op pakkende rockcovers. Denk aan bands als The Foo Fighters, Wolfmother en AC/DC, maar ook covers van Melissa Etheridge en Skunk Anansie worden niet geschuwd. Kortom Common Royals staat voor een avond rock met passie!

Common Royals is begonnen als een samenwerking tussen Peter Kattenburg en Paul Franken. Snel werd duidelijk dat deze samenwerking smaakte naar meer. Dit resulteerde in een zoektocht naar goede muzikanten om de band de kwaliteit te geven die zij verdient. Met Marieke van Zwieten heeft Common Royals een dijk van een zangeres aangetrokken, die van alle markten thuis is. Na wat wisselingen op de wacht ligt de ritmesectie in handen van Martijn van Eeden en oud gediende Paul Franken. Om meer body aan het geheel te geven is een tweede gitarist aangetrokken in de vorm van Joost Hofstede en heeft de band haar huidige vorm gevonden.

Bekijk video
23:30-03:30 Waste - 90's Rock

90's Rock

Waste

Jaren negentig stadionrock zoals je zelden zult horen. De Amsterdamse coverband Waste neemt al bijna vijftien jaar iedereen mee terug naar de hoogtijdagen van Guns N’ Roses, Radiohead en Metallica.

Maar niet alleen deze iconen zijn terug te vinden in het ruime repertoire van het viertal. Ook U2, The White Stripes, The Red Hot Chilli Peppers en Lenny Kravitz prijken op de epische setlist. De band werd gevormd door een groep vrienden, die in de Amsterdamse oefenruimtes van de Rock Supplies een wekelijkse jamsessie organiseerde. Tegenwoordig zijn zanger / gitarist Ramon van Loon, leadgitarist Onno Postma, bassist Peter van der Linden en drummer Charles Doornbosch regelmatig op podia in Amsterdam en de wijde omtrek te bewonderen. De formatie maakte furore door in 2005 en 2006 de finale van de gerenommeerde Clash of the Coverbands te halen.

Bezoek website
Bekijk video
Sat 26 May
Waterhole Rock Night
Minder details
20:00-22:00 The Polease - Police-tribute

Police-tribute

The Polease

The Polease wordt door velen beschouwd als de beste Nederlandse Police-coverband. Ze spelen dezelfde typische stijl van muziek, die zwaar is geïnspireerd door punk, rock, reggae en jazz. Muzikaal blijft The Polease trouw aan hun helden.

De band was opgericht in Amsterdam in 2006 en bestaat uit Pep (leadzang), Louk (gitaar en achtergrondzang), Rogier (bas en achtergrondzang) en Brian (drums en achtergrondzang). De gelijkenis is dikwijls huiveringwekkend. Zozeer zelfs, dat The Polease als support-act het immense publiek in de Amsterdamse Ziggo mocht opwarmen voor het optreden van de grote Sting. Radio Veronica verkoos The Polease als een van de vijf beste coverbands van 2014.

Bezoek website
Bekijk video
22:30-03:30 Steven de Geus & friends - Funk, Pop, Soul

Funk, Pop, Soul

Steven de Geus & friends

Sun 27 May
Waterhole Sundays
Minder details
20:00-22:00 BOB - Pop, Rock

Pop, Rock

BOB

BOB is een band, een uitstekende band. Een band waarin de hormonen als een gek tekeer gaan. Het resultaat hiervan is er veel liefde in deze band. De liefde die tussen de bandleden bestaat, uit zich in het geweldige samenspel. Iedereen is virtuoos op zijn of haar instrument en dat zal u nu ervaren.

22:30-02:30 Alsof je een koffer bent - Allround Pop

Allround Pop

Alsof je een koffer bent

Alsof Je Een Koffer Bent is de koffer vol popgeschiedenis die van het diepste zuiden van de Verenigde Staten naar het regenachtige Engeland reist.

De koffer die op the Crossroads zijn ziel aan de duivel verkocht en in zijn Baggy Trousers door de Purple Rain danste. Dit viertal razende rasmuzikanten komt maar al te graag uit de koffer samen met hun meezingers. Joris IJland (toetsen / zang), Daan Krakers (gitaar / zang), Jeroen Groot (drums / zang) en Cas Kaptein (bas) staan garant voor een gezellige avond, spelen urenlang en pakken dan hun koffers weer.

Bezoek website
Bekijk video
Mon 28 May
Monday Indie Night
Minder details
20:00-20:45 Tardiz - Funky Poprock

Funky Poprock

Tardiz

TARDIZ is een pop/rock band, bestaande uit Mark Müller (drums), Arjan Ettes (bas), Paul Weersink (gitaar), Robert van Mulligen (gitaar) en Madelon Englisch (zang). De band is altijd in de weer met het maken van eigen liedjes, het zelf opnemen daarvan en het bouwen van eigen muziekinstrumenten. Live spat het speelplezier er van af. Door de uiteenlopende muzieksmaken van de bandleden zijn de liedjes op het debuutalbum “In the middle of nowhere” zeer divers. De muziek is een mengeling van melodie, pop, funk, new wave en rock of zoals ze zelf zeggen: “Eigenwijs eigen werk”. In maart jl. is hun eerste album uitgekomen, welke te beluisteren is Spotify, Itunes, etc.

21:15-22:00 New Bliss - Pop, Rock

Pop, Rock

New Bliss

New Bliss is een Nederlands Alternative Pop/Rock trio met eigen werk. De band bestaat uit Renske en haar tweelingbroers Jelle en Jochem. Momenteel studeren alle bandleden aan een muziekopleiding (Rockcity Institude Eindhoven & Conservatorium van Amsterdam). Jelle (Drums) en Jochem (Bass) vormen de ritmesectie van de band. Dat deze tweeling op elkaar ingespeeld is, behoeft geen uitleg. Renske neemt de gitaar en zang voor haar rekening. Podiumervaring heeft de band tot in extremen. Op 20 maart 2018 stond frontvrouw Renske samen met de Amerikaanse band 30 Seconds to Mars in de Ziggo Dome voor 17.000 man. (#3fmguitargod)

Bezoek website
Bekijk video
22:30-23:15 Calm for the restless (UK) - Alt. Rock

Alt. Rock

Calm for the restless (UK)

Formed in 2007 by founders Don (Vocals) and Martin (Rhythm Guitar), the two friends set out to form a band to make music with originality and a heavy guitar driven edge to it. Joining the band shortly after was Mike (Drums). After a 3 year hiatus, delays due to location and line-up changes, the band reformed in 2012, bringing Mark (Bass) into the line-up and later in 2013 Tom (Lead Guitar) to complete the group. In November 2013 the band released their debut EP 'We Started a Fire' and September 2015 saw the release of the bands second EP, 'Destroyed but Not Defeated'.

Bekijk video
23:30-01:30 19-Twenty (Aus) - Rock

Rock

19-Twenty (Aus)

The 19-Twenty lads have been performing their high-energy sonic-party nationally, headlining sell-out shows and festivals in all Australian states and territories. Constantly on the road or in the sky, they have toured seven times around Oz and performed gigs throughout Europe including Belgium, The Netherlands, France, and a suite of gigs in London (a highlight was a spell at the famous Alley Cat nightclub in SoHo). Performing anywhere and everywhere, this straight-up 100% independent act have been blazing throughout Europe and Australia and gaining new music fans/fiends from their live shows.
19-Twenty have been whipping up a frenzy on the festival scene. They are electric. An infectious riff and groove based blue-billy-grass-rockin’-roots band.

Bezoek website
Bekijk video
Toon meer gigs