Korte Leidsedwarsstraat 49,1017 PW Amsterdam

THE WATERHOLE IS EEN LIVE MUSIC BAR IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM MET ALLE POPULAIRE MUZIEKSTIJLEN IN EEN AFWISSELEND PROGRAMMA

Oh, en je kunt ook eten bij tap&dine op de eerste verdieping

Wed 21 Mar
Jesse's Rock n' Roll Jam Night
Minder details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 22 Mar
Thursday Funk, Disco & Dance
Minder details
20:00-22:00 Desiree & the Soulmen - Funk, Soul

Funk, Soul

Desiree & the Soulmen

22:30-02:30 Micha Kroese Band - Dance, Pop, Rock

Dance, Pop, Rock

Micha Kroese Band

Baby, here i am! The man on the scene.... is Micha’s favoriete liedje om te zingen!
Deze zangeres hou van lekker rocken, zingen én dansen op het podium.
Hoe ze muzikant geworden is? Als kind was haar grote held Michael Jackson, die ze frequent nadeed: in de huiskamer met de grammafoonplaat aan, tot ergernis van haar broer aan toe. Uiteraard ook met knie in de lucht en op de punten van haar schoenen staande. Daarom wilde Micha ook altijd puntige, suede zwarte schoenen hebben.

Op aanraden van vrienden ging Micha op haar 25e op zoek naar een bandje. Met het eerste bandje repeteerde ze elke week en speelde ze op feesten en bruiloften. Inmiddels speelt ze met fantastische muzikanten en Micha’s vaste gitarist en goede vriend Bart die eigenlijk in elke band speelt waar ze ooit in lid van was. Micha: “Dat is leuk als je samen zo’n muzikale geschiedenis hebt. Los gaan op het podium is eigenlijk mijn favoriete avond uit want ik hoor de hele avond geweldige muziek waar ik heerlijk op kan dansen en we maken mensen altijd blij. Fantastisch!”

Micha’s muzieksmaak is breed en de band vind het fijn om repertoire te vernieuwen en nieuwe dingen te proberen. Zo draait Micha tegenwoordig ook haar hand niet om voor give it away of no diggity, mét de rap van queen Pen. Maar in een heerlijke balad van Amy winehouse of George Michael kun je dan weer al je gevoel kwijt dat je er uit zou willen gooien…
Zo zet de band een gevarieerd menu neer, feest gegarandeerd!

Bekijk video
Fri 23 Mar
Waterhole Tribute-night
Minder details
20:00-21:30 OneTwoThreeFour - Ramones-tribute

Ramones-tribute

OneTwoThreeFour

Show #2263 is de laatste live-show van de legendarische Punk band Ramones. Nu speelt OneTwoThreeFour - als aller eerste band ter wereld - de laatste show integraal.


OneTwoThreeFour (est. 2017) speelt de aller laatste show van de legendarische Punk band Ramones van boven tot onder, 32 nummers, iets meer dan een uur pure Punk Rock Mayhem. Waar al de andere Ramones tributes eruit zien als het origineel en enkel de bekendere songs spelen, wil deze band iets anders doen. OneTwoThreeFour focust zich op de muziek waarbij tijdens deze tour de aller-laatste show, We're Outta Here, integraal gespeeld wordt. Meestal met 4 man, soms met gastmuzikanten erbij.

Bezoek website
Bekijk video
22:00-00:15 I found the Cure - The Cure-tribute

The Cure-tribute

I found the Cure

I Found The Cure is een The Cure tribute band, opgericht in Doetinchem, in februari 2014. Het vijftal eert de legendarische groep met zijn authentieke sound en hoorbare liefde en respect voor het unieke oeuvre.

Met wereldhits als A Forest, Lullaby, Close To Me en Boys Don’t Cry en vele andere geweldige platen zette The Cure een stevige stempel op de new wave scene van de jaren tachtig. Jannick Philipsen, Daan Ebbers, Joost Ebbers, Bart Lucius en Cas Miltenburg weten de unieke Cure-sfeer te brengen verpakt in een energieke live performance. Met de juiste new wave synths, ontplofte kapsels en excentrieke make up geeft I Found The Cure het publiek de ultieme Cure-ervaring. De band weet op indrukwekkende wijze de unieke geluiden en beleving van The Cure over te brengen op het publiek, waardoor er een bijzondere, interactieve chemie ontstaat die je als liefhebber niet snel zult vergeten.

Bezoek website
Bekijk video
00:45-03:30 Cold Turkey - Rock

Rock

Cold Turkey

Wij zijn Cold Turkey!
Een jonge enthousiaste band bestaande uit Suzan de Reus, Thijmen Leegwater, Thomas van Walstijn en Boris Piscaer.

Op het podium is Cold Turkey erg uitbundig en weten de bandleden door stevige riffs, scheurende solo's en overweldigende zang elk optreden weer tot een succes te maken!

Cold Turkey won in april 2016 The Clash of the Coverbands Awards en heeft hierbij op podia gespeeld als de Melkweg en Paradiso!

Door deze ervaring is Cold Turkey alleen nog maar groeiende!

Bezoek website
Bekijk video
Sat 24 Mar
Waterhole Rock NIght
Minder details
20:00-23:00 Overinflated - Pop, Ska

Pop, Ska

Overinflated

Overinflated is een Nederlandse coverband met zijn eigen pop/ska/punk stijl. De bandleden, die al in verschillende combinaties muziek gemaakt hebben, doen nu wat ze het beste kunnen: de beste nummers van toen voorzien van een speciale dansvloervriendelijke Overinflated saus. Ook de wat meer recente nummers worden gedoopt in deze extreem euforische Overinflated dip. Een gierend Hammondorgel en mooie meerstemmige zang maakt het geheel compleet.

Bezoek website
Bekijk video
23:30-03:30 Krack - Rock

Rock

Krack

Krack is een Amsterdamse coverband bestaande uit Ivar Jepma (zang), Elmar Krack (gitaar en zang), Jan Rube (gitaar), Tim van Drunen (bas) en Silvan Boer (drums).

De stijl van de band varieert van rock tot up-tempo indiepop. Krack vindt zijn oorsprong in 2000. Silvan en Jan speelden tijdens hun studententijd in een band met veel optredens in en rond Amsterdam. Deze band viel in begin 2004 uit elkaar. Silvan en Jan hebben echter altijd contact gehouden, met als gevolg dat begin 2005 een doorstart werd gemaakt. Krack is niet alleen een band, maar ook een hechte vriendengroep.

Bekijk video
Sun 25 Mar
Waterhole Sundays
Minder details
20:00-23:00 Dean & the Moonboys - Rock n' Roll

Rock n' Roll

Dean & the Moonboys

Dean and the Moonboys gaat Rock 'n' Roll weer groot maken! De band staat bekend om de zuivere harmonieën en heerlijke reperoire-keuze. Nummers van Elvis Presley, Buddy Holly en The Everly Brothers zorgen voor een feest der herkenbaarheid en de relatief minder bekendere nummers bewijzen hun Rock'n'Roll-waarde iedere show opnieuw. After all, they just Chuck 'm by the Berry!
Kom Dean and the Moonboys onmoeten en zet Rock 'n' Roll op de eerste plaats!

Bekijk video
23:30-02:30 Ramrod (Ita) - Rock

Rock

Ramrod (Ita)

Bekijk video
Mon 26 Mar
Monday Indie NIghts
Minder details
20:00-21:00 Doozer (UK) - Acoustic Pop, Folk

Acoustic Pop, Folk

Doozer (UK)

“Doozer McDooze wears his heart on his sleeve, places his tongue in his cheek and opens his emotions to the listener. Doozer’s Essex origins mean comparisons with Billy Bragg are inevitable. Thrumming his guitar with a rhythmic energy that demonstrates little concern for the guitar’s safety and total commitment to the music; Doozer McDooze reveals the fragility at the heart of his world view. There is an impressible energy on Not Going Back To That: direct, open and in your face.” - RnR Magazine

Doozer McDooze is a full-time international touring musician best known for his prolific work ethic and enjoyable festival presence, since embarking on his solo acoustic career he has played at over 100 festivals. His performances include festivals such as Beautiful Days, Bearded Theory, Farmer Phil’s, Boomtown, Tolpuddle, Watchet, Rebellion Festival and many others. His music can be best described as “Foot Stomping Acoustic Folk Punk” . His latest album "Not Going Back To That" which was given 5/5 in R2 Rock N Reel magazine is available to listen to online for free.

Bezoek website
Bekijk video
21:15-22:00 The Young River - Poprock

Poprock

The Young River

Catchy melodieën, mooie harmonieën en veel snaargeweld; The Young River is een Nederlandse Pop/Rock band met invloeden uit de Country en Pop-punk. De band bestaat uit gitarist en leadzanger Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra Toussaint en drummer Gijs de Waal die elkaar op de Rockacademie hebben ontmoet. Wat deze samenstelling zo uniek maakt is dat zij vanuit drie verschillende achtergronden één gezamenlijke liefde hebben voor Countrymuziek.
Met een combinatie van elektrische- en akoestische gitaren, meerstemmige vocalen, banjo en mandoline weten ze met hun vrolijke muziek een zomerse sfeer neer te zetten die veel weg heeft van de bekende Nashville sound.
Grote voorbeelden voor de band zijn artiesten zoals: Keith Urban, Taylor Swift en All Time Low.

Bezoek website
Bekijk video
22:15-23:15 Hers - Pop

Pop

Hers

HERS is persoonlijk, dynamisch en komt recht uit het hart. Op het eerste oog herkenbare pop, maar hun eigen werk is divers en onderscheidt zich door hun unieke, soulvolle en soms elektronische sound.
Hoe deze vierkoppige band dat doet, mag je zelf komen ontdekken!

Bezoek website
Bekijk video
23:30-01:30 Original Bands - Eigen werk

Original Bands - Eigen werk

Toon meer gigs