Korte Leidsedwarsstraat 49,1017 PW Amsterdam

THE WATERHOLE IS EEN LIVE MUSIC BAR IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM MET ALLE POPULAIRE MUZIEKSTIJLEN IN EEN AFWISSELEND PROGRAMMA

Oh, en je kunt ook eten bij tap&dine op de eerste verdieping

Wed 17 Oct
Jesse's Rock n' Roll Jam Night
Minder details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 18 Oct
Thursday 80's - now
Minder details
20:00-23:00 Overinflated - Pop, Ska

Pop, Ska

Overinflated

Overinflated is een Nederlandse coverband met zijn eigen pop/ska/punk stijl. De bandleden, die al in verschillende combinaties muziek gemaakt hebben, doen nu wat ze het beste kunnen: de beste nummers van toen voorzien van een speciale dansvloervriendelijke Overinflated saus. Ook de wat meer recente nummers worden gedoopt in deze extreem euforische Overinflated dip. Een gierend Hammondorgel en mooie meerstemmige zang maakt het geheel compleet.

Bezoek website
Bekijk video
23:30-02:30 The AM Funkband - Funk, Pop, Soul

Funk, Pop, Soul

The AM Funkband

Vier locale muzikanten hebben hun krachten gebundeld met maar een doel: een zo funky mogelijke show in elkaar te flansen. Dansmuziek die alleen ervaren muzikanten, met de onweerstaanbare funk van de jaren zeventig, tachtig en negentig als bindende factor kunnen leveren.

Leadzanger en gitarist Alex Manuputty heeft deze groep helden op weten te trommelen. Met de hulp van toetsenist en vocalist Geronimo, bassist Gijs en drummer Bryan, zullen de mannen het geluid van James, Curtis, Sly, Prince, Michael en vele andere funk-legendes doen herleven. The Waterhole is trots om deel uit te maken van dit gloednieuwe project. Kom dus dansen op de meer dan dertig jaar aan funk!

Bekijk video
Fri 19 Oct
Friday NIght Rock Night
Minder details
20:00-23:30 Rock-A-Oke - Live-band Karaoke. Grab the mic!

Live-band Karaoke. Grab the mic!

Rock-A-Oke

Sinds 2009 is Rock-A-Oke een doorslaand succes op vele podia in Nederland. Van kleine kroegen tot grote festivals, deze band maakt er een groot feest van.
Natuurlijk mede dankzij de vele zangers en zangeressen die bij ons hun favoriete nummer komen zingen.

Wil jij ook de kans pakken en beleven hoe het is om met een stevige live band het podium te delen als frontman of frontvrouw? Maak een keus uit de setlijst, schrijf je in en beleef je 5 minutes of fame op het podium samen met de Rock-A-Oke band! Vanavond zal The Waterhole (opnieuw) kennis gaan maken met die geweldige interactieve concept!
Rock-A-Oke: Be A True Rockstar!

Bekijk video
00:00-03:30 The Velvet State - Pop, Rock

Pop, Rock

The Velvet State

The Velvet State is een getalenteerde vierkoppige band uit Nijmegen (e.o). Hun muziek is een mix van funk, rock en pop, gepaard met een sterke live performance. Artiesten als de Red Hot Chili Peppers, John Mayer en Otis Redding beïnvloeden de groep.

Sat 20 Oct
Waterhole Rock Night
Minder details
20:00-23:00 Non Food - Rock

Rock

Non Food

De Band Non Food “Rock uut de buurt” werd opgericht door de twee vrienden, John Bruins en Heite Dommerholt. Aangezien dat deze twee heren al jarenlang een baan in de food industrie hebben en ze een keer geheel iets anders wouden gaan doen, lag de naam Non Food dan ook voor de hand. In 2009 werden de eerste muzikale stappen gezet en was het eerst puzzelen naar het juiste genre. In de eerste jaren werd de boerenrock-scene, met de daarbij horende recht op en neer Rock & Roll, stevig onder handen genomen. Het was dan ook een logisch gevolg dat de band binnen de kortste keren in het voorprogramma stond van twee top dialect bands in Nederland: Normaal en Mooi Wark.

Daarna is de band zich meer gaan richten op top 40 rock-covers, in de breedste zin van het woord. Van Herman Brood tot Bon Jovi en van CCR tot Black Eyed Peas, maar alles met het lekkere Non Food sausje. Deze muziek keuze sprak het grote publiek meer aan en werden de 5 opvallend geklede rockers meer uitgenodigd op tent en dorpsfeesten en zo bereikbaar voor een breder publiek. Een hoogtepunt is ook het optreden bij de kuip tijdens de KNVB-finale Heracles PSV in 2012 waar een gedeelte van de band met helikopter landde in Rotterdam en meer dan 10000 uitzinnige voetbalfans in de juiste stemming brachten.

De band heeft de laatste jaren een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan, maar frontman John Bruins is altijd aangebleven als zanger. Deze rasechte entertainer probeert elk optreden met veel enthousiasme en een dosis droge humor het publiek een top avond te bezorgen.
Ook de rest van de band heeft door de jaren heen hun sporen in de rockmuziek verdiend, zodat een ieder kan gaan meezingen, meedansen en meegenieten met deze 5 giganten.

Bezoek website
Bekijk video
23:30-03:30 Cameleon - Allround Party!

Allround Party!

Cameleon

Cameleon is het nieuwste project of Maarten Kooymans (bekend van H.Roes), Victor Weigand (waar moeten we beginnen..) en Rene Kipuw (Jamento, Tuesday Waterhole Jam). We kunnen met recht stellen dat dit een nieuw Allstar-project is waar we naar uitkijken!
Het repertoire is ongelimiteerd, van 80's Disco tot tijdloze Rock, en van gouden Pophits tot de nieuwste Dancetracks.

Sun 21 Oct
Waterhole Sundays
Minder details
20:00-23:00 Dean & the Moonboys - Rock n' Roll

Rock n' Roll

Dean & the Moonboys

Dean and the Moonboys gaat Rock 'n' Roll weer groot maken! De band staat bekend om de zuivere harmonieën en heerlijke reperoire-keuze. Nummers van Elvis Presley, Buddy Holly en The Everly Brothers zorgen voor een feest der herkenbaarheid en de relatief minder bekendere nummers bewijzen hun Rock'n'Roll-waarde iedere show opnieuw. After all, they just Chuck 'm by the Berry!
Kom Dean and the Moonboys onmoeten en zet Rock 'n' Roll op de eerste plaats!

Bekijk video
23:30-02:30 Nina ten Kate & band - Pop, Rock

Pop, Rock

Nina ten Kate & band


De Apeldoornse zangeres Nina ten Kate schopte het dit jaar bij de Voice of Holland tot aan de Battles.
Nu heeft ze een live band om zich heen verzameld om Nederland plat te gaan spelen. Van Pink tot Kings of Leon tot aan Amy Winehouse en alles wat daar tussen zit wilt ze een stevig optreden neer zetten met een combinatie van pop, rock en soul muziek.

Bekijk video
Mon 22 Oct
Monday Indie NIghts
Minder details
19:00-19:20 Henao - Pop

Pop

Henao

19:30-20:20 Casper - Pop

Pop

Casper

20:45-21:45 Original Bands - Eigen werk

Original Bands - Eigen werk

22:00-23:00 Chris Reardon - Rock

Rock

Chris Reardon

23:30-01:30 Between the jars - Rock

Rock

Between the jars

Bezoek website
Bekijk video
Toon meer gigs