Korte Leidsedwarsstraat 49,1017 PW Amsterdam

THE WATERHOLE IS EEN LIVE MUSIC BAR IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM MET ALLE POPULAIRE MUZIEKSTIJLEN IN EEN AFWISSELEND PROGRAMMA

Oh, en je kunt ook eten bij tap&dine op de eerste verdieping

Wed 19 Sep
Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night
Minder details
20:30-01:30 Jesse's Rock n' Roll Jam Night - Pop, Rock

Pop, Rock

Jesse's Rock n' Roll Jam Night

Jesse Koch is geen onbekende in de Amsterdamse muziekscene. Zijn eerste shows in The Waterhole liggen al jaren achter ons, in die tijd moest zelfs zijn vader nog mee op pad omdat hij wettelijk nog te jong was om een cafe in te mogen. In de jaren die volgden maakte hij onder andere met cover-project ‘Jesse en de Muffins’ naam in Amsterdam.

Inmiddels heeft Jesse een studie gitaar aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond, en studeert hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam. De muffins zijn vervangen door ‘Love on the Rocks’, waar de multi-instrumentalist de hulp inroept van zijn net zo getalenteerde vriendin Marleen Hoebe. Daarnaast timmert hij aan de weg met eigen werk met onder andere ‘The Silverfaces’ en ‘Hound’.

Op Jesse’s Rock n’ Roll Jam Night is iedereen welkom om mee te jammen. In een vrije stijl, of aan de hand van covers van tijdloze klassiekers van Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, Prince, Santana en nog veel meer.

De wisselende bezettingen van de huisband bestaan steevast uit getalenteerde muzikanten uit de Amsterdamse scene, en ook medestudenten aan het conservatorium weten de weg naar The Waterhole te vinden. Kom meespelen, of geniet van een avond hoogstaande, maar spontane muziek!

Bekijk video
Thu 20 Sep
Thursday 80's - now
Minder details
20:00-22:00 UnXpctd - Dance, Pop, Soul

Dance, Pop, Soul

UnXpctd

Soul, jazz, dance en R&B. Dat is een optreden van UnXpctd. Met hun 5-koppige band spelen ze nummers van o.a. Incognito, Bruno Mars & Michael Jackson

Drummer Peter, bassist Mark, toetsenist Stefan en gitarist Erik zetten een stevige basis neer, waarop Bieuwke haar zangkunsten laat horen. UnXpctd speelt ook nog met een saxofonist voor extra heerlijke soulklanken en spetterende solo's! We houden ervan om het net even anders te doen. We heten niet voor niets UnXpctd!

Bezoek website
Bekijk video
22:30-02:30 The Gin Ties - Funk, Pop, Rock

Funk, Pop, Rock

The Gin Ties

Fri 21 Sep
Friday Night Rock Night
Minder details
20:00-23:00 To be announced

To be announced

23:30-03:30 Echoes of Industry

Echoes of Industry

Sat 22 Sep
Waterhole Rock NIght
Minder details
20:00-22:00 Midnight Experience - Rock

Rock

Midnight Experience

Midnight Experience is een ‘no-nonsense’ Classic rock-band. Een show van de band is bezweet, vol energie en uiteraard te gek om mee te maken op een festival, feest of gewoon ’s nachts in het cafe.

De 5 leden zetten een classic rock-set neer die er voor zorgt dat je terug zou willen naar de goede oude tijd van de transistorradio. Te gekke drums, pompende bas, gierende gitaren en vloeiende vocalen: de band is klaar om te rocken!

22:30-03:30 Spit - Hard-hitting 90's Rock

Hard-hitting 90's Rock

Spit

SPIT is gevormd in de zomer van 2008 door vier mannen met een gezamenlijke liefde voor de fundamentele waarden van de rock van de jaren negentig: groezelige vocalen, zware gitaren, een strakke ritmesectie en een vleugje agressie. Een klein vleugje...

De shows van deze mannen zijn altijd vol energie, lekker hard en memorabel. Het heeft geresulteerd in een palmares waar ze terecht trots op zijn. Sinds het begin heeft de band er al vele honderden shows op zitten. Zeven jaar duurt de reis nu al, maar nog altijd beschikt de groep over dezelfde passie en energie. Bovendien zijn ze continu bezig hun vaardigheden uit te breiden. Door de combinatie van origineel materiaal en ‘spitified’ covers, kunnen ze de SPIT naar ieder podium brengen. Kom het zelf maar zien als je durft!

Bezoek website
Bekijk video
Sun 23 Sep
Waterhole Sundays
Minder details
20:00-23:00 Allen Wrench & the Nuts - Pop, Rock

Pop, Rock

Allen Wrench & the Nuts

Allen Wrench & the Nuts is een hecht trio dat een ongepolijste mengelmoes van swingende blues, onverwachte classics, eerlijke rock en eigen werk recht uit het hart speelt.

De optredens staan bol van enthousiasme, waar de ervaring en de liefde voor puur natuur live-muziek vanaf straalt zonder dat er te veel is gelet op een 'passende stijl' of 'hippe stroming'. Niets van dat al. Gewoon authentieke, ambachtelijke deuntjes, die getuigen van hun liefde voor muziek. Dominik P. Sprenger (gitaar en zang), Ed ten Hoedt (bas en zang) en Mozes Wolff (drums en zang) combineren op onnavolgbare wijze blues, jazz en tijdloze rock-composities.

Bezoek website
Bekijk video
23:30-02:30 Sugar Sugar - Rock n' Roll

Rock n' Roll

Sugar Sugar

Mon 24 Sep
Monday Indie Nights
Minder details
20:00-01:30 Original Bands - Eigen werk

Original Bands - Eigen werk

Toon meer gigs